Retea zilei – Paste cu carnati si fasole

Da, stiu, suna ciudat „Paste cu carnati si fasole”. Pare mai mult mancare romaneasca decat italiana. Dar este una dintre cele mai traditionale retete de paste din Italia.

Cum aveam toate ingredientele la indemana si pentru ca am vrut sa fac alta reteta de paste decat cele obisnuite, am zis sa incerc. Si a iesit chiar foarte buna.

Ingrediente:

  • 500g paste – am folosit fussili
  • 2 carnati de casa
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 100 ml vin
  • 2 ardei iuti
  • 1 ardei capia
  • 3-4 catei de usturoi
  • o cutie de fasole rosie
  • ulei de masline
  • sare, piper, busuioc

Se pune o oala mare, cu apa si 1-2 lingurite de sare, pe foc.

Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca marunt. Puneti un wok la foc potrivit, adaugati putin ulei de masline si caliti ceapa, usturoiul si ardeiul, impreuna cu carnatii, taiati rondele. Adaugati apoi ardeii iuti, curatati de seminte si taiati marunt.

Cand s-au calit toate, adaugati rosiile taiate cubulete si apoi vinul. Dati focul la mic si lasati sa scada, amestecand din cand in cand. La sfarsit adaugati fasolea si lasati la foc inca 2-3 minute (aceasta pentru ca fasolea din conserva este deja prefiarta si daca o puneti mai devreme se face terci).

Adaugati sare, piper si busuioc dupa gust.

Cand apa a clocotit adaugati pastele si fierbeti conform instructiunilor de pe pachet. Apoi scurgeti apa si amestecati pastele cu restul de ingrediente din wok. Acoperiti oala cu un capac si asteptati cateva minute, pentru ca sosul sa fie absorbit de paste.

Pofta buna!

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *