Cum sa iti dai in judecata parintii

Observ ca am mai multa motivatie sa scriu daca subiectul imi provoaca o stare de enervare si de usoara nervozitate. Astfel s-a nascut postarea de azi. As vrea sa discutam comportamentul unui barbat de 29 de ani din China. Eu imi voi spune prima parerea si apoi va invit pe voi.

Articolul l-am gasit pe totb.ro si face referire la un barbat de 29 de ani care vrea sa isi dea in judecata parintii pentru ca nu mai vor sa il intretina din punct de vedere financiar. Nu, nu este vorba sa iti mai ajuti copilul cu bani din cand in cand sau cand are o problema sau sa il ajuti sa isi ia o casa,etc. NU. El vrea sa nu munceasca deloc si parintii sa ii dea bani pentru nevoile pe care le are. A incercat sa si munceasca  in domeniul tamplariei si al frizeriei dar si-a dat seama ca nu i se potrivesc si ca nu are priceperea necesara sa realizeze ceva in viata.

Poftim? Trecand peste faptul ca probabil si-a dat seama in timp ce taia parul cuiva ca el defapt vrea sa taie lemne, nu inteleg de ce nu si-a luat o bataie buna de la parinti. Eu l-as baga pe el la inchisoare pentru tupeu.

Bun, lasand exagerarea la o parte deoarece bataia nu este o solutie, eu cred ca parintii sunt de vina. Ar fi trebuit sa ia o masura de corectie din timp. Inteleg ca este singurul copil ( vezi legea din China care o buna perioada de timp a interzis cuplurilor sa faca mai mult de un copil) dar hai sa nu in tinem in puf. Inteleg ca sunt bucatica din noi dar in final tot ei sunt cei care vor avea de suferit. Sa zicem ca ii sustii financiar pana la 40-50 de ani dar ce vor face dupa ce mori tu? Cine ii mai sustine? Daca mai fac si ei un copil la randul lor?

Nu ma asteptam de la chinezi avand in vedere ca  ei au scos proverbul cu “teach a man how to fish and you will feed him for life”. Voi ce ziceti?

2 Comments

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.