Mancarica de vinete, ardei si pui

Pentru ca aveam 2 vinete in frigider de mai bine de o saptamana si nu vroiam sa se strice, m-am gandit sa fac o mancarica din ele. O mancarica buna, care sa imite ideea de zacusca. Am cautat si alte retete pentru inspiratie si a iesit o mancarica de vinete, ardei si pui.

Ideea la aceasta reteta este sa prajim/calim ingredientele pe rand si de abia la final sa le amestecam. Sa incepem cu ingredientele:

2 bucati piept de pui

1 morcov

1 ceapa

2 ardei grasi mari sau 3 potriviti ( ati inteles ideea, sa fie ardei din belsug)

2 vinete medii

sare piper dupa gust

ulei pentru prajit, cam 150 de ml

1 cutie rosii cubulete

1 cana de apa

Reteta nu este foarte complicata. Incepem prin a pregati toate ingredientele, adica prin a le taia cubulete si a le pune pe fiecare intr-un bol separat. In poza mea puiul nu este pregatit de atac.

2014-04-07 20.06.10Luam o tigaie de 32, mai adanca si care sa nu se lipeasca si incepem sa prajim puiul. Dupa ce s-a rumenit puiul, aproximativ 10-15 min, il scoatem si il punem la loc in bolul lui. Apoi calim ardeii, pana devin moi si sticlosi. Cand sunt gata ii luam si ii punem la loc in bolul lor. Apoi calim vinetele si la ele dureaza tot cam 10-15 min, o sa vedeti ca isi reduc din volum si ca inghit mult ulei. Incercati sa va abtineti sa nu adaugati prea mult ulei. Scoatem si vinetele si inlocuim cu ceapa si morcovii. Le calim si pe ele 10 min si apoi adaugam restul ingredientelor: puiul, ardeii si vinetele. Adaugam rosiile si apa si lasam sa mai fiarba inca 10 minute sau pana cand ajugem la consistenta dorita.

Pofta buna!

2014-04-07 21.22.05

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.