Ia-ma nene!

Daca credeati ca Guvernul are ceva cu voi, cu toate legile si ordonantele care vrea sa le dea in ultimul timp, cred ca va inselati. Nu sunt pentru toata populatia, ci doar pentru o parte din ea. Si anume:

Soferii. Ca doar nu toti au carnet de conducere, nu?

Pai ia ganditi-va, care sunt cele doua mari scorneli din ultimul timp? Acciza pe carburant si amenda pentru „ia-ma nene”. Cine este cel mai mare consumator de acestea decat un sofer?

Cu acciza de combustibil e clar: o platesti cand faci plinul (daca ai cu ce sa faci plinul). Dar cu „ia-ma nene” cum facem?

Daca credeti ca ideea a plecat de la vreun parlamentar oarecare, va inselati din nou. Initiativa a „lovit” din mai multe parti. De ce?

Pai…

Este bine cunoscut faptul ca, cele mai des intalnite persoane la „ia-ma nene” sunt „traseistele”, fetele de pe „centuri”. Cele care fac si ele un ban prestand anumite servicii. Cum nu ai de unde sa stii daca fata este sanatoasa sau are ceva boli si „colocatari”, exista un risc destul de mare ca, dupa un anumit serviciu prestat, sa te alegi, la randul tau, cu o vizita pe la medicul ginecolog sau pe la dermatolog (in cel mai bun caz).

In acelasi timp, spitalele noastre cam colcaie de bolnavi de toate felurile, in timp ce fondurile alocate nu prea ajung decat cam pe jumatate de an, asta daca sunt administrate corect si daca nu se fac mismasuri.

Si atunci, cum sa rezolvi o parte din probleme? Dand o lege impotriva prostitutiei? Gresit. Dand o ordonanta importiva lui „ia-ma nene”.

De ce credeti ca ii zice „ia-ma nene”? De unde credeti ca isi trage originile, daca nu de la fetele care stau pe marginea drumului, asteptand pe cineva sa le duca mai incolo?

Sa vezi filari atunci. Sa vezi flagranturi! O sa stea politia pe toate drumurile, la panda. Ce amenzi pentru depasirea vitezei, pentru mersul neregulamentar, pentru depasirea pe linie continua, pentru vorbit la telefon, pentru neacordarea prioritatii! Astea sunt mofturi. De ce sa ii iei unui biet sofer carnetul, daca poti sa iei ceva mai multi bani de pe urma lui? Adica 5000 de lei sunt de ici de colo? Sa fim seriosi.

Te-au prins politistii ca ai pe cineva in masina de la „ia-ma nene”? Sa te vad cum demonstrezi ca cunosti persoana respectiva. A, nu ai cum? Amenda! Dar ai toate sansele sa scapi de niste vizite la spital, nu? Este spre binele tau. Si asa impusti doi iepuri: bagi niste bani la bugetul de stat (amenda, carevasazica) si mai scapi si spitalele de niste potentiali bolnavi. Eventual scapi si de surprize neplacute.

Ca sa nu mai zic ca le gasesc de lucru si saracilor de politisti, ca tot nu au treaba, nu? De ce sa piarda timpul cu infractorii, cu hotii, cu spargatorii?

„Ia-ma nene”,  asta este viitorul. De aici vin banii. Cu asta ridicam economia!

Si noi zicem ca astia nu fac nimic pentru noi!

2 Comments

  1. Toate aceste legi cu privire la transporturi pleaca de la cele doua mari firme de transport Atlasib si Eurolines care sunt disperate ca nu mai au clienti din cauza preturilor joase la zboruri

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.