Stiri

Doua stiri mi-au „sarit” in ochi azi dimineata, pe Hotnews:

Eugen Teodorovici: Discutam cu Comisia Europeana despre stimulentele pentru alesi locali de la 1 ianuarie, din fonduri UE

si

Senatul a respins propunerea de indexare a alocatiei de stat pentru copii incepand cu 2014

hotnews

Pe scurt: prima stire ne spune cum Ministrul Fondurilor Europene discuta cu Comisia Europeana acceptarea de catre aceasta a acordarii unor stimulente primarilor care vor atrage/distribui mai bine fondurile europene alocate.

„Trebuie sa vorbim si cu Comisia Europeana pentru a vedea exact care este mecanismul care sa poata permite o astfel de finantare pentru primari, pentru ca se va merge pentru acei primari care au fonduri europene ca sa stimulam atragerea de proiecte europene la nivel de comunitati locale si probabil ca se va face o raportare la ceea ce exista ca si baza salariala astazi. Cam asta e in mare mecanismul, problema este sa fie de Comisia Europeana acceptat”, a raspuns Teodorovici.

[…]

„Este mai mult moral sau un factor psihologic faptul ca stimulezi personalul respectiv”, a mai declarat Teodorovici.

Tare sunt curios cine o sa-i controleze pe acesti primari in ceea ce priveste alocarea fondurilor si la cat se va ridica valoarea stimulentelor. Nu zic ca ideea nu este rea, presupunand ca vor creste investitiile in zonele respective si in concordanta numarul de locuri de munca plus taxele la bugetele locale. Numai ca banii acestia, aceste stimulente, vor intra in buzunarele primarilor si nu in bugetul primariei. Ori, odata ajuns primar in orice localitate, nu prea mai ai nevoie de bani de la stat. Sunt atatea exemple de primari descurcareti.

Pentru a doua stire imi este pur si simplu jena sa va dau cifrele discutate:

Membrii comisiei pentru munca amendasera propunerea legislativa pentru modificarea Legii 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, initiata de parlamentari apartinand tuturor grupurilor politice, in sensul ca acei coeficienti aplicati la indicele social de referinta folositi pentru stabilirea cuantumului alocatiilor vor fi in continuare indexati, si din 1 ianuarie 2015, in functie de rata inflatiei.

Potrivit presedintelui Comisiei pentru munca, social-democratul Liviu Pop, indexarea ar fi fost de 1,8-1,9 lei pentru copiii intre 2 si 18 ani si 7-8 lei pentru copiii intre 0 si 2 ani.

Fara comentarii.

 

1 Comment

  1. Cum sa nu fie o idee rea? Le dam bonusuri ca sa isi faca treaba? Inteleg sa primesc bonus cand depasesti asteptarile dar sa primesti bani doar pentru ca faci ce ar trebui sa faci? Este deplasat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.