Vine Apocalipsa

Stiu, nu am mai scris de multicel. Dar am revenit acum si sper sa imi reiau bunul obicei de a scrie zilnic sau macar odata la 2 zile. De vina au fost lipsa de inspiratie dar si niste proiecte personale. Adevarul este ca am obosit sa citesc numai articole despre Rosia Montana, maidanezi si relatia Ponta Basescu si efectiv nu stiam ce sa mai scriu si eu. Problema mea a fost rezolvata acum cateva zile cand am citit cel mai ciudat articol din ultima vreme. Din cauza lui si titlul postarii de astazi. Pe scurt stirea este : Un belgian a fost eutanasiat dup? o opera?ie de schimbare de sex e?uat?.

Este ca acesta stire v-a depasit asteptarile si ca este cu mult peste orice stire despre maidanezii eutanasiati? Nu este asa ca si voi va ganditi acum ca da, de data asta, chiar vine Apocalipsa? Pe mine m-a depasit stirea inca de la titlu, inainte sa mai citesc si detaliile aferente ei. Si mi-a ridicat mai multe probleme.

Sa incep cu faptul ca exista tari in care eutanasierea oamenilor este permisa la cererea lor. Se pare ca poti face cerere sa mori asistat. Te duci la doctor, iti exprimi doleantele, cererea ta este analizata si daca doctorul considera ca indeplinesti conditiile, gata, se rezolva. Conditiile de indeplinit sunt dureri fizice sau psihice insuportabile. Nu va impacientati daca primul doctor va refuza! Cautati pana gasiti un doctor care sa fie de acord cu parerea voastra. Mie mi se pare ciudata ideea de eutanasiere la cerere. Daca te razgandesti cand e prea tarziu? Daca realizezi ca pana la urma nu e asa rau fix in momentul in care ti se injecteaza substanta letala? Sunt atat de multe de luat in calcul cand iei o astfel de decizie. Apoi mai este faptul ca un strain, chiar si doctor, decide daca intradevar durerea ta este insuportabila.

Insa cred ca a doua parte a stirii m-a enervat cel mai tare. Partea cu „in urma unei operatii de sex nereusite”. Cum iti dai seama ca operatia ta de schimbare de sex este nereusita? Belgianul nostru ( fosta belgianca) nu era multumit de aspectul sanilor si al noului sau penis: „My new breasts did not match my expectations and my new penis had symptoms of rejection” ( potrivit the telegraph). Mai mult, din articol, aflam adevaratul motiv pentru care si-a dorit aceasta schimbare de sex: ” I was the girl nobody wanted”. Se pare ca familia l-a respins deoarece nu era baiat. Alooo! Domnii care acceptati cererile de schimbare de sex, nu faceti si dumneavoastra un control psihologic inainte? Nu verificati si voi daca persoana aia chiar vrea sa isi schimbe sexul sau o face din cauza presiunilor exterioare? Nu mai bine tratam omul asta cu niste sedinte de consiliere si nu cu un penis nou?

Per total recunosc ca situatia ma depaseste. Nu ii inteleg pe cei care vor schimbare de sex si nici pe cei care vor eutanasiere. Inteleg ca este viata ta si ca trebuie sa ai control asupra ei insa sa iti alegi si ziua in care sa mori, este deja prea mult. Revenind la subiect, faptul ca belgianul nostru a considerat ca operatia de schimbare de sex este esuata ar fi fost pentru mine ca doctor un semnal de alarma ca ceva nu este in regula cu el la nivel pishic. Dar poate este doar parerea mea, poate sunt eu extrem de limitata si traditionalista si nu pot accepta ca societatea noastra a ajuns in punctul in care isi pune astfel de probleme.

1 Comment

  1. Nici eu nu am mai scris demult penrtru ca pur si simplu mi-a pierit cheful. Odata cu el poate va veni si inspiratia.

    Despre eutanasiere, nu stiu cat este de corecta sau nu; bunicul din partea mamei a vrut sa se sinucida pentru ca nu mai suporta durerile cauzate de cancer.
    Cu schimbarea de sex, ma bucur ca nu reusesc operatiile pentru ca nu stiu cum as reactiona daca pe iubita mea Gina a chemat-o candva Gigi.
    Astfel de persoane nu realizaeaza ca ele nu-s facute pentru a avea organele celulalt sex. Teaba asta inca este pionierat, vor fi sigur rezultate satisfacatoare dar acum se incearca marea cu degetul si trebuie sa-si asume acest risc iar doctorul trebuie sa explice de la inceput ce inseamna o astfel de interventie, cu toate riscurile fizice si psihologice, nu sa ia banii si apoi sa explice.
    Cat despre consilierea psihologica, eu unul nu dau doi bani pe ea. N-am nevoie sa ma invete nimeni cum sa imi neg natura, ar fi o modalitate sa ma mint pe mine.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.