Reteta zilei – Friptura de vita la cuptor

De ceva timp ma tot bate gandul sa fac reteta aceasta de vita, insa nu am avut sculele necesare, respectiv un cuptor electric. Nu ca nu ar merge si cel pe gaz, insa acela usuca ceva mai mult carnea. Insa, cu prima ocazie, dupa ce mi-am utilat bucataria, am zis ca nu mai am nicio scuza sa nu incerc.

Ca sa fiu sigur ca imi iese cum trebuie, am cautat pe net cum o fac meseriasii, adica „chefii” si m-am inspirat in cartea „Ministry of Food” a lui Jamie Oliver.

Ingrediente:

– una bucata carne de vita – cam la un kilogram si ceva. Oricum scade, deci, puneti in functie de cate persoane vor manca
– ulei de masline- sare, piper, rozmarin

Mod de preparare:

Incingeti intai cuptorul la 240 de grade.

Carnea o frecati bine cu sare, piper, rozmarin si ulei de masline. Incingeti bine o tigaie si apoi prajiti carnea pe fiecare parte si la capete. Apoi o puneti intr-o tava de teflon. Dati cuptorul la 200 de grade si puneti tava la cuptor.

Daca vreti sa o faceti mai in sange, trebuie sa stea cam o ora. Daca vreti sa fie mai bine facuta (asa cum imi place mie), mai adaugati 15 minute la timpul de coacere.

In timp ce carnea era la cuptor, am curatat niste morcovi si cartofi, i-am taiat feliute si i-am fiert cam 10 minute. Dupa ce carnea a stat la cuptor 40-50 de minute am scos tava si am pus langa carne cartofii si morcovii semi-fierti si scursi de apa. Am stropit din nou cu putin ulei de masline si am dat tava la cuptor pentru inca 20 de minute.

Rezultatul? Va las sa vedeti pozele.

Pentru ca ai mei pitici sunt putin mai mofturosi in ceea ce priveste garnitura la carne, am facut si un piure de cartofi. Pentru asta am taiat cartofii cubulete, am pus la fiert cu sare timp de 20 de minute, apoi am scurs cartofii, am adaugat unt si putin lapte si am zdrobit totul pana s-a facut un piure mai subtire.

Va urez pofta buna!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *