Alte stiri de calitate

Sunt unele (multe) site-uri pe net unde, daca stai sa cauti stiri de calitate, o iei razna. La cate tampenii sunt puse, efortul de a tria stirile, de a descoperi una care este cu adevarat buna, relevanta pentru ceea ce cauti sa citesti, iti da dureri de cap. Trebuie sa faci slalom printre stiri de scandal, cuvinte scrise cu majuscule, care arata sau instiga la violenta, poze care mai de care mai deocheate sau ipostaze penibile ale asa-ziselor persoane publice, ca sa poti sa dai si tu de un subiect care merita citit.

Sa va dau cateva exemple.

Paparazzi nu se mai satura sa pozeze fundurile vedetelor. Sau orice parte a corpului acestora. Deci, pana acum vedeta din prima stire era sexi, dar are fundul naspa? Acum cum mai e ? Sexi doar pe jumate? Sau 88%? Sau cat %? Din fata, spate sau profil? Ca o paralela, circula mai acum cateva zile o stire cu nu stiu ce cantareata de muzica lautareasca-populara care la 50 de ani (cam pe-acolo are) a facut plaja fara sutien. Tinand cont ca are asa la vreo 90-100 de kilograme va dati seama ce priveliste „de vis” era.

Urmatoarea stire: o prezentatoare pleaca de la o emisune de doi lei. O emisiune pe care vecinul de deasupra o vede cu sonorul dat la maxim si unde nu deslusesti nimic coerent din ceea ce zic invitatii, pentru ca numai se cearta. Sincer, nu ma intereseaza cine ii ia locul. Sunt destul de multe emisiuni in care prezentatorii ori se „prostitueaza” pentru banii primiti salariu si accepta sa le prezinte, sa intre in jocul de slab calitate al emisiunii, ori chiar inteligenta lor nu depaseste gradul de intelegere al unei moluste. Poate i-a venit si ei mintea la cap?

Titlul celei de-a treia stiri are, cum ne-au obisnuit de altfel, cateva semne de stire importanta. In primul rand este folosit semnul de exclamare si in al doilea timp se folosesc cuvinte „tari” cum ar fi „pervers” si „sex”. Ce ma uimeste este ca nicinul din aceste cuvinte nu este scris cu majuscule. Lasand la o parte cuvintele, subiectul este fix ce ma intereseaza pe mine in tara asta in care treburile merg bine, cainii sunt cu covrigii in coada pe toate strazile, peste tot curg rauri de lapte si miere si strainii se uita la noi cu invidie. Wow, doi pensionari nu si-au gasit alt loc de a fi perversi decat in Dacie! Bai, nene, pai cand treci de o varsta, daca se intampla sa ti se scoale hormonii in tine nu ratezi nicio ocazie! Oriunde te apuca!

Si ultima, dar nu cea din urma stire ne anunta ca Velea si-a batut joc de toata lumea facand sex cu nevasta-sa. Daca nu as fi auzit zvonurile legate de relatia lui cu Antonia, as fi zis ca cel care a scris un asemena titlu este putin cam diliu. Luand doar titlul ca atare, ce ar fi trebuit sa faca Velea cu nevasta-sa? Sa joace tabinet sau septica in turnee? Dar, incluzand si zvonurile care au umblat pe net si prin ziare cu anunturi de „hotline” si „masaje”, probabil ca scriitorul vrea sa ne zica faptul ca, in timp ce o tara intreaga stia (cu lux de amanunte, oferite de aceleasi ziare) ca Velea umbla dupa anumite „parti corporale” ale Antoniei, el, de fapt, era cumintel langa sotie. Acum, vin si eu si intreb: cine a scornit toate zvonurile acestea? Cine i-a cuplat pe Alex si Antonia? Cine l-a divortat pe Velea de nevasta-sa? Cine? Ia zi-mi tu mie, Cancanule, Clickule, Libertateo si mai stiu eu ce ziare de scandal, voi astia cu sute de mii de tiraje zilnice pentru fraierii care buchisesc literele voastre de-o schioapa sau stau cu ochii holbati pe vreo poza cu mai stiu eu ce parte intima dezvelita a vreunei „vedete”? Cine?

Acestea sunt stirile. Asta se vinde. Asta este calitatea. Mediocritate este putin spus.

Vreau si eu o mass-media fara mondenitati. Se poate?

1 Comment

  1. Din pacate stirile de proasta calitate nu se opresc aici. Suntem asaltati de stiri despre tigani, hoti, babe violate si frati care isi dau in cap cu sapa. RUSINE celor care se cred jurnalisti si produc asa ceva, Nu asta vrem sa vedem/citim!!!! Refuz sa particip la procesul de „indobitocire” al populatiei. Eu una am renuntat demult sa urmaresc stirile tocmai din aceasta pricina si nu sunt singura. Daca vreau stiri de calitate citesc ziarele de afara. Cred ca nu se produc stiri de caliate ca nu cumva sa ne „desteptam”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.