Reteta zilei: Cartofi gratinati la cuptor

De obicei gatesc retete care le plac copiilor. Si cu totii stim ca pot fi foarte pretentiosi. Dar, niciodata nu am dat gres cu cartofi gratinati la cuptor.

Mi-am dat seama ca le place aceasta reteta cand am fost intr-un weekend prelungit la munte cu cativa prieteni si am stat la o pensiune-restaurant unde, copii au mancat cartofi gratinati foarte bine. Si de atunci le-am facut si eu.

Initial reteta era cu conopida, dar am vazut ca nu le place, asa ca am scos-o. Insa o puteti adapta, dupa preferinte. Ideal ar fi sa mentineti in reteta cele de mai jos.

Ingrediente:

  •  500g cartofi
  • o jumatate de punga (250g) de brocolli inghetat sau, daca luati din piata, o jumatate de capatana
  • 3-400g branza dulce
  • 250g smantana
  • 2 oua
  • 100g cascaval
  • sare, piper

Mod de preparare

  • Cartofi gratinati 1Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun apoi la fiert intr-o oala cu apa si sare, cam 10 minute, pana se inmoaie.

 

 

 

 

  • Cartofi gratinati 2Intre timp se sparg ouale si se bat, se amesteca cu branza dulce si smantana, se adauga sare dupa gust.

 

 

 

 

  • Cartofi gratinati 3Cand cartofii sunt fierti se pun peste ouale cu branza si smantana, se adauga si brocolli si se amesteca totul.

 

 

 

 

  • Cartofi gratinati 4Se pun apoi intr-o tava de teflon sau ceramica, unsa cu unt si se dau la cuptor, la foc mic.

 

 

 

 

  • Cartofi gratinati 15Dupa 20 de minute se scot de la cuptor si se rade cascavalul deasupra. Apoi se dau iar la cuptor timp de 5-10 minute, pana se rumeneste totul bine deasupra.

Se pot servi cu fel si fel de fripturi.

Pofta buna!

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *