Reteta zilei: Supa crema de rosii

Reteta de Supa crema de rosii am mai publicat-o si cu alte ocazii. Este o reteta simpla si foarte gustoasa, foarte apreciata de copiii mei.

Am gasit-o intr-o carte de-a lui Jamie Oliver si apoi am cautat-o si pe net, dar tot cea a lui Jamie mi s-a parut cea mai OK.

Sa trecem, deci, la treaba.

Ingrediente:

  • 1-1,5 kilograme rosii coapte
  • 2 cepe mari
  • 2-3 cepe de primavara
  • 1-2 morcovi potriviti
  • 1 ardei iute
  • jumatate de radacina de telina
  • patrunjel
  • sare, piper, paprika, ulei, apa

Mod de preparare:

Crema rosii 1Se curata de coaja morcovii, radacina de telina si cepele si se taie marunt. Ardeiul iute se taie in doua, se scot semintele si se taie si el marunt.

Se pun apoi intr-o oala mai mare, cu ulei si sare si se calesc cam 15 minute, pana se inmoaie bine.

Se pune o oala cu jumatete de litru apa pe foc, cu putina sare. Cand apa fierbe se da focul la mic si se pun rosiile, cam 30 de secunde-1 minut. Se scot apoi cu grija, se pun pe o farfurie si se curata de pielite.

Crema rosii 2Se adauga rosiile in oala cu legume si se lasa la fiert cam 10 minute. Dati oala la o parte, luati apoi un blender si maruntiti tot ce gasiti in oala, CU FOARTE MARE ATENTIE pentru ca este FIERBINTE, pana totul devine o pasta. Daca este prea groasa adaugati putina apa, pana obtineti consistenta dorita.

Adaugati sare si piper dupa gust, eventual alte mirodenii.

Serviti cu crutoane sau cu paine prajita.

Pofta buna!

Crema rosii 3

2 thoughts on “Reteta zilei: Supa crema de rosii”

  1. Decat sa publicati retete doar de dragul de a publica mai bine ramaneti la stadiul doar de a gati. . .
    Cam cata apa se pune la fiert ?? 1 kg, 10,100 kg ???

    1. Cata doriti. Daca vreti sa gatiti pentru 1 regiment, puneti 100 litri. Daca nu, jumatate de litru este suficient. Asta pentru ca este supa de rosii si nu ciorba.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *