O alta reteta preferata de piticii mei si in mod sigur de orice copil din lume: Ficatei de pui cu garnitura de cartofi noi si salata de vara.
Este foarte simplu de preparat totul.
- Cartofii: ii curatam de coaja si ii taiem in sferturi. Ii frecam cu sare si ii punem intr-o tigaie cu foarte putin ulei, la foc mic Tigaia se acopera cu un capac. Se fac cam in 20-30 de minute. Cartofii noi contin mai multa apa si, practic, facuti la foc mic se vor fierbe si coace in acelasi timp. Aveti grija sa ii mai rasuciti din cand in cand, sa nu se prinda. Presaram la sfarsit putin rozmarin.
- Ficateii de pui: se spala bine si se pun intr-o tigaie acoperita si ea, cu apa si ulei. Se fierb cam 10 minute, apoi se ia capacul si se lasa sa scada. Cand se rumenesc putin se adauga sare (nu se pune sare la inceput pentru ca altfel se vor intari). Se mai pot fac cu ceapa taiata pestisori si se pot stropi cu putin vin alb (cel rosu ii innegreste).
- Salata: rosii, ceapa, ardei, castraveti spalate si taiate cubulete sau cum va plac, se amesteca cu sare, ulei de masline si zeama de la o jumatate de lamaie.
Pofta buna!