Cocalarul reinventat sub forma de artist

Voi scrie tot despre muzica. Pentru ca fiind vara, tot mai multi pseudo artisti lanseaza viitoarele hituri ale verii. Ma amuza teribil sa ii vad cum se dau ei mari artisti, cand defapt sunt niste penibili. Melodia de astazi este produsa in colaborare cu Marius Moga iar videoclipul este filmat de fratele lui, Iulian Moga. Celebrul artist este Junior High cu melodia Bucharest Girls. 

In primul rand nu inteleg cum de s-a asociat Marius Moga cu pispirica asta. Aveam alte asteptari de la Marius, avand in vedere ce concurenti a refuzat la Vocea Romaniei. Ma bufneste rasul numai cand imi aduc aminte cat de exigent era el si impreuna cu ceilalti din juriu, tineau discursuri de genul ” nu cred ca va imaginati unde sunteti si ce mare oportunitate reprezinta emisiunea aceasta pentru voi”. Si daca ne uitam in urma nu s-a ocupat nimeni serios de cei iesiti pe locurile 2 sau 3. Nici locul 1, marile voci ale Romaniei, nu au primit cine stie ce atentie in afara de o poposire pe canapeaua lui Mamaruta.

Dar sa revenim la aceasta melodie fabuloasa, care ma inspira sa organizez un concurs de melodii penibile pe blog. O sa va rog sa o ascultati mai intai si apoi o vom comenta impreuna:

[embedplusvideo height=”224″ width=”350″ standard=”http://www.youtube.com/v/Lrm2KAJPMuU?fs=1″ vars=”ytid=Lrm2KAJPMuU&width=350&height=224&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8339″ /]

Prima impresie: Soundul melodiei ma duce cu gandul la anii `90 iar versurile sunt pline de clisee. Cred ca este una dintre cele mai penibile creatii ale lui Moga. Sincer, eu nu mi-as mai pune numele si pe melodia asta, dupa ce m-am laudat ca am lucrat cu Maroon 5.

Inceputul in forta al melodiei anunta o piesa fioroasa: ” Mama you`re next cause i am looking for sexi Ga Ga Ga Ga Ga rls.”  Uitandu-ma la videoclip imi pun urmatoarele intrebari:

1. Baiatul asta chiar exista? Exista si ne respira aerul?

2. De ce vorbeste ( ca nu canta, canta e prea mult spus pentru el) de parca i-ar fi lene sa deschida gura?

3. Cine va imbraca si va aranjeaza? Sa stiu sa nu apelez veci pururi la ei. 

4. Ce buget ati avut pentru videoclip? Va mai dadeam eu niste bani doar sa luati niste gagici mai misto.

Versurile sunt aproape inexistente. Zici ca este o poezie facuta la misto pentru ora de engleza. Dar ce asteptari sa am din partea unui artist care si-a luat numele de scena Junior High adica in traducere liceu.

De la  propozitii lipsite de logica: „Sweet honey fly birds old money young girls” la cliseuri obosite din alte melodii: „We never stop until we smack my pitch/Smack my piiitch uuup”  sau pana la exprimare cocalareasca: „Bamboo to Fratelli we rollin like Pirelli/Vrummm… we got that jelly, that bloody freaking Mary/We ski through the bottles of Moet” sau pornosaguri „So hot girls are getting now so wet/They look good wanna smack that”, melodia asta are de toate pentru toata lumea. Mai putin pentru cei care mai cred ca muzica este o arta si nu un catalizator pentru bautura si femei.

1 Comment

  1. De cativa ani e un aflux de cocalari in muzica romaneasca, se inmultesc mai rau ca analistii politici. Moga este un maimutoi care, fara Mediapro sa-l sustina, ar compune melodii doar la cititorul de coduri de bare din Cora. A manelizat toata muzica dance, a copiat la greu si a promovat doar cocalari. De fapt, in toata istoria muzicii de dupa ,96-’97, Mediapro au promovat doar nulitati.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.