Reteta zilei – Socata

Da, este iarasi perioada  in care infloreste socul, asa ca ieri am cules niste flori si le-am pus la borcan cu apa si toate cele necesare. Peste 3-4 zile avem 8 L de socataaaaaa!!!!

Ingrediente:IMG_1962
– apa – in functie de recipientul care il aveti (de preferat un borcan mare, de sticla). Eu am doua borcane de sticla de cate 5 litri.
– flori de soc – cam 2-3 la litrul de apa
– zahar – 100 g la litrul de apa. Eu am folosit miere – cam vreo 5-6 linguri mari, pline.
– stafide – o mana buna
– lamai – 1 buc la 3 L de apa.

Se pun in borcan florile de soc, stafidele, lamaile taiate rondele, zaharul/mierea si apa. Se amesteca pentru a se dizolva zaharul/mierea, se pune capacul si se lasa la soare. Se amesteca din cand in cand (cam de 2-3 ori pe zi). Verificati, dupa gust, cand vi se pare ca e gata (unii prefera mai dulce, altii putin amaruie sau acida) o puneti in sticle si apoi la frigider.

Se serveste rece si cu multa placere!

PS: Am vazut retete unde se adauga ceva drojdie in apa. Puteti incerca si asa, ajuta la fermentare. Aveti grija insa sa nu lasati prea mult, caci faceti vin!

4 Comments

  1. In locul drojdiei (care da un gust amarui) poti pune cateva boabe de orez (o lingurita mica) – ajuta la fermentare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.