Re?eta zilei – Friptur? de miel la cuptor

Re?eta aceasta am scris-o acum ceva timp pe blogul anterior. ?i a avut destul de mult succes, deci o recomand cu c?ldur?.

Pentru c? se apropie Pa?tele ?i mielul este ”la putere”, sunt sigur c? sunt destui amatori pentru o friptur? la cuptor, bine f?cut?, aromat? ?i care se tope?te în gur?.

Timpul de g?tire este de aproximativ 2 ore, dar este bine s? verifica?i din când în când dac? este f?cut? carnea.

Ingrediente:
– carne de miel – coaste, picior – alege?i o bucat? potrivit? cu tava care o folosi?i
– usturoi (verde sau uscat)
– sare
– ulei
– vin ro?u – 1 litru
– rozmarin, sare, boia dulce

Se spal? carnea ?i se cresteaz? din loc in loc. Se apoi împ?neaz? cu usturoi, se freac? cu sare, boia ?i rozmarin. Se unge cu pu?in ulei ?i apoi se pune în tav? ?i se strope?te cu vinul ro?u.

Acoperi?i tava cu folie de aluminiu ?i da?i la cuptor, la foc mic, cam o or? si jumatate-dou?, pân? când carnea devine fraged? ?i se ia u?or de pe oase. Dac? înc? nu este f?cut?, acoperi?i cu folia ?i mai l?sa?i la cuptor.

Apoi scoate?i folia ?i mai l?sa?i carnea în cuptorul aprins cam 10-15 minute, s? se rumeneasc? deasupra.

Se serve?te cu o salat? verde ?i cu cartofi la cuptor cu rozmarin.

Cartofii se fac astfel: se taie buc??i mai mari, se fierb 10 minute ?i apoi se pun într-o tav?. Se presar? sare ?i rozmarin, pu?in ulei ?i se dau la cuptor cam 10-15 minute (dup? ce a?i scos mielul).

Bineîn?eles, la o friptur? de miel merge foarte bine un pahar-dou? de vin ro?u. Acum, depinde de preferin?e, dac? vre?i vin dulce sau sec.

Recomandarea mea este un vin mai vechi, de 3-5 ani. Pute?i alege un Merlot, Prince Mircea, Vinarte – sticl? de 1.5ml sau un Cabernet Sauvignon de la Casa Isarescu

Poft? bun?!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *