Reteta Cheesecake

Mie nu îmi pl?cea cheesecake-ul. Era dubios pentru mine s? m?nânc ceva cu brânz? ?i s? fie dulce ( pl?cinta cu brânz? nu se pune :P). A?a c? vreo 24 de ani nu am mâncat cheesecake. Pân? când l-am întâlnit pe domnul ?i am realizat c? am fost cam fraier?. Apoi mi-am dorit s? reproduc pr?jitura acas?.

Singura problem? pe care o am este c? blatul nu îmi iese la fel de moale ca cel din comer?. În rest mi se pare mult mai fin? ?i bun? cea f?cut? în cas?.  Re?eta pe care am folosit-o este o combina?ie între re?etele g?site pe net. Ingredientele de mai jos sunt pentru o tav? de 24 cm.

Avem nevoie de urm?toarele:

  • 2 ou? ?i un g?lbenu?
  • 700 grame de brânz? proasp?t?
  • 250 grame zah?r
  • 200 gr smântân?
  • 2 pachete de biscui?i Digesta de la Dobrogea ( au 90 grame per pachet)
  • 80 de grame de unt
  • esen?? de vanilie sau rom sau coaja de portocala

De?i majoritatea re?etelor sunt cu crem? de brânz? v? zic din proprie experien?? c? merge foarte bine ?i cu brânz? proasp?t?. Trebuie doar sa fie mai gras? ?i scurs? de zer. Dar s? începem cu începutul.

1. Topim untul într-un ibric pe foc.

2. Sf?râm?m biscui?ii sau îi b?gam la robotul de buc?t?rie.

3. Amestec?m untul cu biscui?ii ?i tapet?m tava cu aceast? combina?ie de unt ai biscui?i. Nu trebuie s? semene cu un aluat. Trebuie doar s? împingem cu degetele acest amestec, ca s? se formeze un strat de 2-3 cm pe fundul t?vii. Dup? ce termin?m opera?iunea, punem tava la rece în frigider.

Foarte util ar fi un robot de buc?t?rie. Eu am folosit dispozitivul cu lame.

5. În cana robotului de buc?t?rie am pus brânza, zaharul, smântâna ?i ou?le ?i am amestecat maxim 5 minute ?i am ob?inut o crem? foarte fin? de brânz?.  Ou?le se adaug? pe rând ?i se a?teapt? omogenizarea compozi?iei înainte de a ad?uga urm?torul ou.

6. Înc?lzi?i cuptorul la 180 de grade, turna?i crema de brânz? peste blatul de biscui?i ?i b?ga?i totul la cuptor timp de 40-45 de minute.

Musai trebuie s? petreac? o sear? la frigider ca s? se înt?reasc? pentru c? ini?ial este cam gelatinoas?. Nu am zis nimic de esen?e pentru c? sunt op?ionale. Dac? sunte?i fan o anumit? arom?, o adauga?i în timp ce mixa?i crema de brânz?. Dac? nu ave?i robot de buc?t?rie pute?i folosi lini?ti?i mixerul. A doua zi se m?nânc? cu poft?!

Cheesecake

7 thoughts on “Reteta Cheesecake”

  1. Eu am facut anul trecut de Pasti si de atunci ma tot bate la cap sor’mea sa mai fac 🙂 Ai dreptate iese foarte bine cu branza dulce scursa bine ca si asa o mixezi la robot.
    Nu stiu de ce zici tu de blat ca nu iti iese moale ca mie imi place consistenta mai tare, e drept ca eu nu am cumparat niciodata sa vad cum este in comert 🙂 dar eu cred ca mai bine mai tare blatul ca e usor de manevrat, de transferat pe un platou de servire.

    1. Eu am un mofturos acasa, mai ceva ca un copil, caruia ii place mai moale 🙂 Asta cu transferatul pe platou de service anul asta nu a reusit, ca in loc de 80 de grame de unt am pus 100 si s-a scurs tot untul prin cuptor si prin frigider. Dar omul din greseli invata.

        1. Tare, nu mi se pare foarte scumpa, mersi. Asta a mea e de la ikea si tot in jur de 25-30 a fost. Mi-ai dat de lucru cu site-ul :))

  2. Trebuie sa recunosc ca a iesit MI NU NAT cheese cake-ul. Nu stiam ca e facut de tine, si am jurat ca e cumparat, cu bani grei chiar!!! Buun. Si blatul super ok ca si consistenta, transmite te rog mofturosului :p

  3. Pingback: Ce se cauta pe net (16) - Mici Vorbe Mari

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.