Si Andra se sarbatoreste de Sfantul Andrei

Numele meu complet este Ingrid Andra. Ai mei parinti m-au sarbatorit de mica si totul a fost frumos. Pâna când am ajuns în Bucuresti unde mai multi mi-au taiat elanul. Cica Andra vine de la Alexandra.

Eu aveam confirmari de la preoti si din dictionare de nume dar ei nu si nu. Toata lumea greseste si ei au dreptate. De fapt sunt o impostoare. Culmea, o impostoare care le da si dulciuri.

Asa ca m-am pus pe cautat pe internet. Am gasit mai multe site-uri care îmi confirma afirmatiile. Si acum, daca tot am blog, m-am gândit  sa raspândesc vestea. Andra este prescurtarea de la Andreea. Andreea este femininul lui Andrei. Alexandra este femininul lui Alexandru sau supranume pentru Casandra.

Provenienta este greceasca iar baza cuvântului este „andros” si semnifica barbatie, curaj. Alexandra este tot de provenienta greceasca, însa aici cuvântul de baza este „alexo” si înseamna a proteja.

În concluzie, daca aveti prietene cu numele de Andra urati-le si lor „Sa traiasca cu numele!”. Si daca va zic ca ele nu sarbatoresc si ca numele lor nu are nicio legatura cu sarbatoarea va rog sa le contraziceti. Sau trimiteti-le la biserica sa vorbeasca cu un preot despre asta.

Deci, dragi Andre va doresc mâine Sa traim cu numele! pentru ca meritam. Si meritam si cadou!

2 Comments

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.