Musaca de vinete si cartofi

Cele mai bune idei despre ce s? mai g?tim ne vin de obicei când suntem în pia??. Toate legumele legumele în?irate frumos pe tarab? ne inspir?. A?a s-a întâmplat ?i duminic?. Eram cu al meu la pia?? ?i uitându-se el în jur,  are o revela?ie în leg?tur? cu o musaca. ?i cu vinete ?i cu cartofi ?i cu carne. Cu de toate.

Am cump?rat carne, cartofi, verdea??, ceap? ?i vinete ?i am trecut la treab?. S? începem cu lista de ingrediente:

  • aprox 700 de carne tocata de ce animal dori?i voi. Noi am folosit porc, pulp? de porc mai exact. Îns? orice animal merge.
  • 1 legatur? m?rar (este op?ional)
  • 1 ceap? potrivit?
  • 2 cartofi
  • 2 vinete
  • suc de ro?ii sau combina?ie de suc de ro?ii cu ardei capia
  • sare, piper dup? gust
  • 1 ou pentru a lega carnea
  • 3-4 c??ei de usturoi

Recunosc, eu nu m-am implicat cu nimic la procesul de fabrica?ie. Maxim am cur??at usturoiul. Dar procesul a fost urm?torul.

Se taie ceapa ?i m?rarul ?i se pun la c?lit într-o tig?i??. Într-un bol separat se amestec? ceapa c?lit? cu carnea tocat?, usturoiul t?iat ?i el feliu?e ?i cu oul. Se adaug? sare ?i piper dup? gust. Se amestec? energic.

 

 

Tava noastr? de desf??urare a fost un vas roman. Am uns tava în prealabil cu ulei ?i apoi am a?ezat un strat de cartofi. Cartofii ?i vinetele se taie rondele pentru musaca. Peste stratul de cartofi am pus carne tocat?. Am acoperit stratul de carne tocat? cu înc? un strat de cartofi ?i de vinete. Apoi, înc? un strat de carne ?i la sfâr?it am pus un strat din ce cartofi ?i vinete mai aveam.

Se toarn? peste suc de ro?ii ?i se bag? la cuptor pentru o or?, o or? jum?tate. Procesul este deci unul destul de simplu. O singur? recomandare am. S? pune?i suc de ro?ii ?i între straturi, nu doar la sfâr?it. A ie?it destul de uscat? musacaua noastr? ?i parc? mai mergea ni?te suc de ro?ii. În rest a ie?it minunat?.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *