Rezultatul final

Prima mea incercare Crud?

De anul trecut tot citesc diverse articole despre mi?carea Raw Vegan?, c?reia mie imi place s? ii zic Crud?.  Am fost ?i în pu?inele restaurante raw de la noi. Unele au fost o experien?? foarte placut?, altele nu au fost atât de reu?ite(Casa Rawz, Rawdia). Îns? una peste alta, mâncarea nu a fost a?a rea. De multe ori mi-am zis s? fac ?i eu un fel crud acas?, dar niciodat? nu am avut ingredientele.

Ei bine de data asta am avut o pung? de miez crud de floarea soarelui, care z?cea prin buc?t?rie de vreo 2 luni. ?i am c?utat o re?et? de crem? de „brânz?” de floarea soarelui. Ei bine mie nu mi-a ie?it exact crem?, mai mult salat?….
Ce m-a atras la aceast? re?et? a fost lista scurt? de ingrediente ?i timpul relativ scurt de realizare. Zic relativ scurt pentru c? în principiu, semin?ele de floarea soarelui se las? la hidratat adic? la înmuiat. Se pot l?sa de la minim o or? pana la 7-8 ore. Eu sincer nu mai ?tiu cât le-am l?sat efectiv. Le-am pus pe la prânz intr-un ibric si dup? mi-am v?zut de treab? pân? seara. Iat? ?i lista ingredientelor:

  • 1 ardei capia
  • 2-3 c??ei de usturoi
  • un ibric de semin?e de floarea soarelui, hidratate în prealabil
  • 1/4 can? de apa rece
  • 2 lg fulgi de drojdie(eu nu am avut deci nu am pus, îns? dac? ave?i pune?i)
  • m?rar
  • sare ?i piper dup? gust
  • un pic de ardei iute

Ingredientele minune

Recitind re?eta îmi dau seama c? eu am omis s? pun sfertul de can? de ap? rece. Asta explic? multe, cum ar fi de ce mie mi-a ie?it mai mult o salat?:D. Eu d?deam vina pe s?racul meu blender, c? nu a f?cut fa??. Ei bine, voi s? nu face?i ca mine. Voi s? nu uita?i s? pune?i apa!! 🙂

Blenderul minune

Rezultatul final v-am zis, este mai mult o salat?. La gust este surprinz?toare, îmi aduce aminte de gustul miezului de semin?e proasp?t cules din p?l?ria de floarea soarelui. Desigur, pute?i ad?uga mai multe mirodenii sau alte ingrediente. De exemplu ceap?, cimbru, ment?, semin?e diverse. Imagina?ie s? ave?i. Sper doar vou? s? v? ias? ceva mai aspectos.

Rezultatul final

 

 

4 thoughts on “Prima mea incercare Crud?”

  1. Foarte interesanta reteta!
    Am citit ca drojdia fulgi (atentie ca nu e vorba de drojdia uscata de facut paine/cozonaci, etc) da preparatului un gust de parmezan, nu am incercat si nici nu stiu de unde se poate achizitiona in afara de magazinele online. Bine ca mi-ai adus aminte cu reteta asta 😉 la urmatoarea vizita la plafar voi intreba de fulgi de drojdie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.