Papanasi cu smantana si dulceata

Am promis s?pt?mâna trecut? c? voi face re?ete din cartea de bucate a regretatului Radu Anton Roman. Dup? o prim? vizionare a c?r?ii de bucate am zis c? e simplu, dup? ce m-am uitat mai atent la ingredientele folosite în re?ete m-am întrebat ce a fost in mintea mea. A?a c? am zis ca azi s? fac o re?et? simpl?. ?i chiar a fost simpl?, doar c? mi-a ie?it cel mai mic papana? neomologat din lume…

Re?eta este foarte foarte u?oar?. ?i crede?i-m? sunt cel mai neîndemânatic om de pe planet?, probabil, mai ales în ceea ce prive?te preg?tirea dulciurilor:

  • 2 ou?
  • 2 linguri de f?in? ( eu zic cât înghite compozi?ia)
  • 2 linguri de gri? ( idem f?in?, încerca?i s? p?stra?i propor?iile)
  • 250 brânz? proasp?t? gras? ( în carte se zice, 400 dar mie nu îmi plac a?a brânzo?i)
  • ulei pentru pr?jit, minim jum?tate de sticl?
  • un plic de zah?r vanilat
  • un praf de sare

Începem prin a separa albu?urile de g?lbenu?uri. Batem albu?urile spum?, iar separat amestec?m g?lbenu?urile cu f?ina, gri?ul, brânza, sarea ?i zah?rul vanilat.  Cum ziceam, re?eta original? presupune doar 2 linguri de f?in? ?i doar 2 linguri de gris la 400 de grame de brânz?. Ei bine, de?i am folosit doar 250 de grame de brânz? eu am pus 6 lg f?in? ?i 6 lg gri? ?i tot nu cred c? a ie?it consisten?a care trebuia.  Dar s? revenim la re?et?.  Dup? ce am amestecat bine brânza cu g?lbenu?urile, ad?ug?m peste compozi?ie ?i albu?urile b?tute spum?. Amestec?m în continuare pân? când avem un ceva omogen. Separat punem uleiul la încins. Apoi ne înarm?m cu f?in? ?i cu r?bdare ?i începem s? model?m o gogo?ica pentru mo? ?i o gogoa?? mai mare ?i plat? ?i cu gaur? la mijloc.  Le l?s?m s? înoate în uleiul încins când pe o parte, când pe alta, stilul fluture dac? este posibil :). La final, sper s? ob?ine?i un papana? mai mare decât al meu ?i s? îl împodobi?i cu smântâna ?i dulcea?a dupa gust.  Rezultatul efortului depus de mine, un pic mai jos:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.