Ce gatesc vecinii?

Ieri m-am intors in Bucuresti, pe la 4 dupa amiaza. N-am mancat cine stie ce, am oprit pe autostrada la un OMV sa iau un sandwich si am zis ca pana seara e OK. Aveam de gand sa „omor” niste cartofi proaspat scosi si niste rosii de gradina cat pumnul. O minune!
Dar cand am ajuns acasa…..

A inceput sa miroase a carnati. Nu stiu daca erau oltenesti, uscati, de oaie…de ce or fi fost, Dar era clar miros de carnati prajiti….Si miroseau atat de bineeee…
Incerc sa ma linistesc. Stiu ca nu fac bine la colesterol. Dar vocea interioara nu-mi da pace: „MIROS ATAT DE BINE! Hai coboara la Mega Image si ia si tu cativa!”
Rezis eroic.
Nu trece o ora ca simt un alt miros. De data asta e friptura. Clar….Oare de ce ma chinuie astia? Or fi pus si ceva mirodenii? O fi marinata? NU! Trebuie sa fiu ferm! Bag o bere rece, doar face cat doi pui, parca (in calorii).
Acum miroase a omleta. Sau ceva pane. Oricum, ceva cu ou. Deja sunt nervos. Astia nu au ce face duminica? Cum e sa iti chinui vecinii cu tot felul de miresme? Chiar nu le e rusine?
Nu ca nu o fac constant, si nu numai duminica. Am un vecin care isi pune nevasta sa ii faca gratare la ora 12 noaptea sau la 6-7 dimineata. Cred ca toti din cartier visam la ora aia la friptane! Din cand in cand pustii de la scara 1 mai ies si mai trag un gratar de ne umplu casele de fum si arome. Ba mai sunt si unii la scara 3, la etajul 8, care fac gratar in balconul de la ghena. Pe astia nu-i inteleg. Sa stai tu langa mirosul de gunoi si sa arzi carnea….bleah.
In fine, azi n-am mai rezistat. Ajung acasa si vecina de la 2 iar frigea ceva. Ei lasa ca iti arat eu tie!
Iau 2 oua, niste ardei, ceapa si niste sunca si trag o omleta. Da, stiu, are colesterol gramada si nici nu e buna seara. Ma culc la 12, pana atunci se asimileaza (oare?). Nu ca s-ar fi dus mirosul la ei. La ce fum iesea pe geamul lor… Dar macar sunt eu linistit.
Mancati ma, voi, toate friptanele!!!! Sta-v-ar…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.